Guia de compra per internet de sabatilles per córrer(2/3) : Escollir models

Solc aconsellar als amics que sempre tinguin uns models per escollir. Jo per exemple, ja que porto plantilles (plantilles de podòleg esportiu fetes a mida de les meves imperfeccions de petjada), m´he de comprar sabatilles neutres, i sempre escolleixo entre cinc models ( Saucony Triumph/Ride, Asics Nimbus/Cumulus o Nike Pegasus), que son els que més s'adeqüen al meu: pes, Kms, i petjada. I perquè les tres em van perfectes escullo les més barata (que solen ser les Pegasus)

*Els que porteu plantilles fetes a mida pel vostre podòleg esportiu SEMPRE tindreu que comprar sabatilles neutres, TOTALMENT neutres.

Ja sabeu la vostra petjada, Kms, terreny pel que correreu, el vostre pes, i el vostre ritme?




Doncs ara us falta trobar els models que van amb les vostres característiques.

Per internet heu de buscar informació i contrastar-la sobre la/les sabatilles a escollir.

A mi no m´agraden molt els 'aconselladors de sabatilles de running', però us deixo un link: http://www.runnersworld.com/shoeadvisor

Jo us aconsellaria consultar aquests Webs :

 http://www.gadgetsparacorrer.com/
Aquest és un blog molt ben estructurat amb un resum de cada sabatilla, determinant els Kms per setmana, terreny, pes, ritmes i tot el que necessites, a part la majoria de sabatilles tenen varietat de comentaris de posseïdors, consells i opinions.



*Sabatilles voladores vol dir que son sabatilles lleugeres i per anar a ritmes més ràpids que aproximadament 4'15''/Km
*Si feu 10 kms per setmana podeu agafar una games superiors que aguantin 50 o més kms, però aquestes òbviament seran més cares.
Si aneu per muntanya (no molt accidentada) i asfalt en una mateixa sortida, millor comprar unes sabatilles de running normal i no de trail.

http://www.foroatletismo.com/zapatillas/ és un web molt semblant a l'anterior ( molt ben estructurat amb un resum de cada sabatilla, determinant els Kms per setmana, terreny, pes, ritmes i tot el que necessites, a part la majoria de sabatilles tenen varietat de comentaris de posseïdors, consells i opinions.), però aquest sòl tenir descripcions i anàlisis més amplis. També té el valor afegit de tenir un fòrum molt actiu.


La majoria de sabatilles encara que diuen que son neutres a vegades no ho son totalment, les que solen ser neutres 'pures' solen ser les que diuen els especialistes que son per gent amb petjada normal o supinadora. Si diuen que son neutres amb una mica d´estabilitat, volen dir que tenen una mica de control de pronació.

Si aneu a la tenda i voleu saber realment si son pronadores, neutres o supinadores i a quin nivell, haureu de mesurar els laterals interiors i exteriors de la zona del taló de la sabatilla. Si la part interna mesura més que l´externa podrem dir que té certa correcció de la pronació. Us ficaré alguns exemples:


             Part externa                                                                                              Part interna


Adidas Supernova glide 2 considerades neutres, però tenen una mica de control de pronació, per això la part interna mesura 5 mm més. Per tant desaconsellades per gent que porta plantilles i necessiten 'sabatilles neutres reals'.
 
Nike Pegasus 28+ els dos costats mesuren el mateix, per tant son neutres reals, i es consideren neutres i també vàlides per supinadors.

 Brooks Adrenaline GTS8 son aconsellades per pronadors a seques, per a gent amb pronació mitjana i la diferència és de 1,3 cms




 Aquestes son les Nike LunarGlide, la diferència entre interior i exterior és de 7mm i per tant és  per a gent entre pronadora i neutre.





*per pronadors tenen més sola a la part interna per suplir la falta de inclinació del pont del peu, per tant, com més pronador siguis, més necessitat d´una part interna més gruixuda que l´externa en la sabatilla.




Guia de compra per internet de sabatilles per córrer (1/3): Introducció i Petjada
Guia de compra per internet de sabatilles per córrer (3/3): Talla i compra final.